مرگ مشکوک یک مادر باردار در بیمارستان میبد یزد واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب دستگیری شرور قمه‌کش در خیابان ولی‌عصر(عج) اعترافات تکان دهنده پسری که مادرش را به قتل رساند دستگیری پزشک قلابی با پنج کلاس سواد فیروزی: احتمال کودک‌آزاری در پرونده فوت دختر فرزندخوانده کاشمری وجود دارد پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال ابلاغیه دستورالعمل جدید تبادل دارو بین داروخانه‌ها به منظور تضمین سلامت جامعه
سرخط خبرها

حیوانات حیات وحش بیماری‌های مشترک فراوان با انسان‌ها دارند

  • کد خبر: ۱۱۵۵۶۵
  • ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۵
حیوانات حیات وحش بیماری‌های مشترک فراوان با انسان‌ها دارند
حیوانات حیات وحش اغلب دارای بیماری‌های مشترک با انسان‌ها هستند که متأسفانه شناخت چندانی نسبت به این بیماری‌های مشترک وجود ندارد، زیرا درباره حیوانات وحشی مطالعات بسیار اندک است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد روان خواه، جراح متخصص دام پزشکی و مدرس دانشگاه، دراین باره توضیح می‌دهد که «همزیستی یک نوع حیوان، با انسان‌ها در یک شب پدید نمی‌آید و حاصل هزاران سال ارتباط است. نمی‌توان یک حیوان را از حیات وحش به دام انداخت و وارد خانه‌ها کرد.»

این پژوهشگر حوزه حیوانات خانگی با تأکید بر اینکه حیوانی را که متعلق به طبیعت است باید در طبیعت آزاد گذاشت، می‌گوید: حیواناتی که از حیات وحش به خانه‌ها آورده می‌شوند، اغلب به صورتی خشن و دردناک در دام سوداگران می‌افتند و به صورت قاچاق و غیرقانونی خریدوفروش می‌شوند. خرید حیوانات حیات وحش باهدف نگهداری آن‌ها در خانه ها، موجب تقویت این باند‌ها و شبکه انتقال غیرقانونی حیوانات در سراسر جهان می‌شود.
او اضافه می‌کند: سوداگران در بدترین شرایط آن‌ها را حمل می‌کنند و در نهایت به فروش می‌رسانند. چنین اقداماتی ممکن است موجب انقراض برخی گونه‌ها شود. مثلا اگر امروز یک بچه میمون در بازار زیرزمینی به فروش می‌رسد، مطمئن باشید که به بدترین وضع در حیات وحش از مادر خود جدا شده است.

او به نکته‌ای مهم درباره این حیوانات اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: حیوانات حیات وحش اغلب دارای بیماری‌های مشترک با انسان‌ها هستند که متأسفانه شناخت چندانی نسبت به این بیماری‌های مشترک وجود ندارد، زیرا درباره حیوانات وحشی مطالعات بسیار اندک است. درعین حال بسیاری از حیوانات حیات وحش قابلیت مراقبت‌های بهداشتی اولیه را ندارند و نمی‌توان به درستی آن‌ها را تحت معاینه قرار داد، از آن‌ها آزمایش خون گرفت و آزمون‌های متداولی را که برای حیوانات خانگی وجود دارد برای شناخت بیماری‌های آن‌ها انجام داد.

او بیان می‌کند: حیوانات وحشی چندان قابل اعتماد نیستند. برای مثال برخی از یک تمساح مراقبت می‌کنند، اما یک روز همان تمساح به آن‌ها حمله می‌کند و باعث قطع عضو یا مرگ آن افراد می‌شود.
به گفته این جراح متخصص دام پزشکی و مدرس دانشگاه با وجود قوانین متعدد برای نگهداری از حیوانات خانگی در جهان، کشور ایران همچنان فاقد قوانین محکم و دقیق دراین باره است. او درباره قوانین ضروری برای نگهداری حیوانات متذکر می‌شود: باید قوانینی ایجاد شوند که صاحبان دام‌های خانگی را موظف به مراقبت بهداشتی از حیوانات خود کنند.

او ادامه می‌دهد: دریافت گواهی سلامت برای حیوانات خانگی باید اجباری شود. در وضعیت فعلی هیچ ضمانت اجرایی‌ای وجود ندارد برای اینکه افراد ملزم شوند برای حیوانات خانگی خود گواهی سلامت اخذ کنند.
او همچنین بر قانونمند شدن نگهداری حیوانات تأکید و تصریح می‌کند: سلامت شهروندان در گرو این الزامات است و این فقدان قانونی می‌تواند برای سلامتی شهروندان بسیار خطرناک باشد. متأسفانه امروزه به جز مراکز فرودگاهی، در اغلب مواقع مرکز دیگری برگه سلامت حیوانات خانگی را کنترل نمی‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->