صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز
سرخط خبرها

حیوانات حیات وحش بیماری‌های مشترک فراوان با انسان‌ها دارند

  • کد خبر: ۱۱۵۵۶۵
  • ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۵
حیوانات حیات وحش بیماری‌های مشترک فراوان با انسان‌ها دارند
حیوانات حیات وحش اغلب دارای بیماری‌های مشترک با انسان‌ها هستند که متأسفانه شناخت چندانی نسبت به این بیماری‌های مشترک وجود ندارد، زیرا درباره حیوانات وحشی مطالعات بسیار اندک است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد روان خواه، جراح متخصص دام پزشکی و مدرس دانشگاه، دراین باره توضیح می‌دهد که «همزیستی یک نوع حیوان، با انسان‌ها در یک شب پدید نمی‌آید و حاصل هزاران سال ارتباط است. نمی‌توان یک حیوان را از حیات وحش به دام انداخت و وارد خانه‌ها کرد.»

این پژوهشگر حوزه حیوانات خانگی با تأکید بر اینکه حیوانی را که متعلق به طبیعت است باید در طبیعت آزاد گذاشت، می‌گوید: حیواناتی که از حیات وحش به خانه‌ها آورده می‌شوند، اغلب به صورتی خشن و دردناک در دام سوداگران می‌افتند و به صورت قاچاق و غیرقانونی خریدوفروش می‌شوند. خرید حیوانات حیات وحش باهدف نگهداری آن‌ها در خانه ها، موجب تقویت این باند‌ها و شبکه انتقال غیرقانونی حیوانات در سراسر جهان می‌شود.
او اضافه می‌کند: سوداگران در بدترین شرایط آن‌ها را حمل می‌کنند و در نهایت به فروش می‌رسانند. چنین اقداماتی ممکن است موجب انقراض برخی گونه‌ها شود. مثلا اگر امروز یک بچه میمون در بازار زیرزمینی به فروش می‌رسد، مطمئن باشید که به بدترین وضع در حیات وحش از مادر خود جدا شده است.

او به نکته‌ای مهم درباره این حیوانات اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: حیوانات حیات وحش اغلب دارای بیماری‌های مشترک با انسان‌ها هستند که متأسفانه شناخت چندانی نسبت به این بیماری‌های مشترک وجود ندارد، زیرا درباره حیوانات وحشی مطالعات بسیار اندک است. درعین حال بسیاری از حیوانات حیات وحش قابلیت مراقبت‌های بهداشتی اولیه را ندارند و نمی‌توان به درستی آن‌ها را تحت معاینه قرار داد، از آن‌ها آزمایش خون گرفت و آزمون‌های متداولی را که برای حیوانات خانگی وجود دارد برای شناخت بیماری‌های آن‌ها انجام داد.

او بیان می‌کند: حیوانات وحشی چندان قابل اعتماد نیستند. برای مثال برخی از یک تمساح مراقبت می‌کنند، اما یک روز همان تمساح به آن‌ها حمله می‌کند و باعث قطع عضو یا مرگ آن افراد می‌شود.
به گفته این جراح متخصص دام پزشکی و مدرس دانشگاه با وجود قوانین متعدد برای نگهداری از حیوانات خانگی در جهان، کشور ایران همچنان فاقد قوانین محکم و دقیق دراین باره است. او درباره قوانین ضروری برای نگهداری حیوانات متذکر می‌شود: باید قوانینی ایجاد شوند که صاحبان دام‌های خانگی را موظف به مراقبت بهداشتی از حیوانات خود کنند.

او ادامه می‌دهد: دریافت گواهی سلامت برای حیوانات خانگی باید اجباری شود. در وضعیت فعلی هیچ ضمانت اجرایی‌ای وجود ندارد برای اینکه افراد ملزم شوند برای حیوانات خانگی خود گواهی سلامت اخذ کنند.
او همچنین بر قانونمند شدن نگهداری حیوانات تأکید و تصریح می‌کند: سلامت شهروندان در گرو این الزامات است و این فقدان قانونی می‌تواند برای سلامتی شهروندان بسیار خطرناک باشد. متأسفانه امروزه به جز مراکز فرودگاهی، در اغلب مواقع مرکز دیگری برگه سلامت حیوانات خانگی را کنترل نمی‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->